Mazda onthuld nieuwe crossover op Autosalon van Geneve

De komende Autosalon van Geneve 2019 zal het decor zijn voor de wereldpremiere van een nieuwe compacte SUV van Mazda.

Dit tweede model in de nieuwe generatie van Mazda beschikt over een meer volwassen Kodo designtaal en de nieuwe generatie Skyactiv voertuigarchitectuur. De line-up van de aandrijflijn omvat de nieuwste Skyactiv-motoren. Waaronder de revolutionaire SPCCI-technologie (Spark Plug Controlled Compression Ignition). Een unieke verbrandingsmethode die de vlotte prestaties van een benzinemotor combineert met de superieure respons van een diesel.

In Genève maakt de Mazda MX-5 30th Anniversary Edition zijn Europese debuut. Met deze speciale uitvoering viert de MX-5 zijn 30-jarige bestaan, sinds de wereldpremière op de Chicago Auto Show in februari 1989. Het is de populairste roadster in de geschiedenis, met meer dan 1 miljoen verkochte eenheden over de hele wereld. Waaronder meer dan 350.000 in Europa.

Vanzelfsprekend staan de geheel nieuwe Mazda3 Hatchback en Sedan ook op de stand. De spectaculaire Mazda3 is de eerste productieauto met Mazda’s innovatieve SPCCI-technologie. Deze levert een superieure initiële respons, een krachtig, lineair koppel en vlotte prestaties. De motor wordt gecombineerd met het intelligente nieuwe M Hybrid-systeem van Mazda, waarmee brandstofverbruik en emissies beduidend worden verbeterd.

Het best verkopende model van Mazda, de CX-5, zal in de vorm van een kleine update ook op de beurs staan. Voor 2019 zijn verfijningen doorgevoerd op drie belangrijke gebieden: interieurkwaliteit, technologie en rijdynamiek, waarbij de toepassing van G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) de vernieuwde CX-5 scherper en beter laat sturen dan ooit.