Nu bij ons in de showroom de nieuwe Mazda CX-30

Mazda CX-30
 
De nieuwste SUV van Mazda is nu bij Mazda Velserbeek te bewonderen. De wagen is net bij ons binnen gereden en staat in de showroom. De Mazda CX-30. Eind oktober verschijnt ook nog eens de meest interessante motorvariant van deze SUV bij ons. De Mazda CX-30 Skyactiv-X.

We durven het design van de Mazda CX-30 zeer geslaagd te noemen. Zowel de buiten- als de binnenkant is zeer mooi. Daarnaast wordt de SUV uitgerust met de nieuwe Skyactiv-X motor. De benzinemotor is eerder al toegepast in de Mazda 3. De motor is zeer innovatief en lijkt erg op een dieselmotor. Voorlopig zorgt deze krachtbron voor 180 pk onder de motorkap.

Bekende dynamische Mazda uitstraling

Deze mooie, compacte SUV komt van de tekentafels van de Europese designstudio in Duitsland. En daar zijn ze perfect geslaagd in het scheppen van een verleidelijke, compacte SUV met scherpe lijnen in het model. Neem bijvoorbeeld de schuin aflopende daklijn. En de bekende Mazdagrille. Met LED koplampen die je streng aankijken. Een dynamische uitstraling, waar duidelijk de kenmerken van Mazda te herkennen zijn.

De CX-30 is qua afmetingen en prijs makkelijk te plaatsen tussen de CX-3 en CX-5 klasse. Echter in China rijdt al een model rond met de CX-4 naam. Vandaar de naam Mazda CX-30.

Skyactiv-X krachtbron

De CX-30 is een bijzondere wagen. Vooral vanwege de op een dieselmotor lijkende Skyactiv-X krachtbron. Wat cijfers op een rij. Een tweeliter benzinemotor met 180 pk en een koppel van 224 Nm bij 3.000 toeren per minuut. Maar minder CO2 uitstoot dan bij een conventionele benzinemotor. De Skyactiv-X motor heeft geen turbo maar een 24V-startgenerator. Door de schone verbranding, die qua verbranding erg op een dieselmotor lijkt, is het verbruik 4,6 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot is 105 gram per kilometer.

Mazda CX-30

Interieur

Waar aan de buitenkant van de auto het design dynamisch en spannend is, is ook aan de binnenkant van de wagen er alles aangedaan om een sublieme uitstraling en comfortabel gevoel te creëren. Midden op het dashboard is een breed en eenvoudig afleesbaar scherm geplaatst. Het multimediasysteem van Mazda is zeer laagdrempelig en eenvoudig te gebruiken.
Ook de stoelen hebben de nodige aandacht gekregen van de designers. Met middenarmsteun. De rugleuning stopt net onder je nek. Zo krijgt je rug voldoende steun. Ook in de snellere bochten. In de Mazda CX-30 kunnen maximaal vijf volwassenen plaats nemen. De kofferruimte biedt plek voor maximaal 1.406 liter bagage. Rijgeluiden zijn nauwelijks aanwezig door de goede isolatie en het stille karakter van de motor.

De Mazda CX-30 weegt 1.443 kilo. Een 4WD-versie is verkrijgbaar tegen een meerprijs. De SUV is leverbaar vanaf € 29.990, -. Inbegrepen zijn onder andere een head-up display, TFT-Instrumentarium, digitale radio met Apple CarPlay, noodstophulp met herkenning van voetgangers, dodehoekwaarschuwing, verkeersbord- en vermoeidheidsherkenning en een spoorassistent. De leaseprijzen beginnen bij € 385,- per maand, excl. BTW. Ook behoort Private Lease tot de mogelijkheden, beginnend bij € 425,- per maand. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de Mazda CX-30?

Kom dan naar Mazda Velserbeek voor een proefrit.

Mazda CX-30